sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Darren Shanin tarina

Darren Shanin tarina

Darren Shanin tarina (engl. The Saga of Darren Shan, myös The Cirque du Freak Series) on irlantilaisen kirjailijan Darren Shanin luoma nuorille suunnattufantasiakirjasarja. Kirjasarja kertoo nuoresta Darren Shan -nimisestä pojasta ja hänen uudesta elämästään puolivampyyrina.
Darren Shanin tarinaan kuuluu kaksitoista osaa. Ensimmäinen osa Friikkisirkus julkaistiin alkuperäiskielellä vuonna 2000 kun taas sarjan viimeinen osa Sons of Destinyjulkaistiin vuonna 2006. Kaksitoista osaa jakautuvat neljään trilogiaan: esimerkiksi kolme ensimmäistä kirjaa, FriikkisirkusVampyyrin oppipoika ja Kauhun tunneleissa, kuuluvat Vampire Blood -nimiseen trilogiaan. Kirjankustantamo Tammi on kustantanut sarjaa suomeksi vuodesta 2001 alkaen[2]. Sitä on kääntänyt suomeksi Kaijamari Sivill, ja Tanja Falk on suomentanut sarjan yhden osan[1]. Vuoden 2010 keväällä sarjaa on käännetty yhteensä yhdeksän osaa. Kirjailija Shan on kirjoittanut kirjojen lisäksi useita novelleja, jotka sijoittuvat sarjan maailmaan[3].
Kirjoista on myös tehty elokuva Friikkisirkus: Vampyyrin oppipoika (2009).
Tähän asti oleet teksit on otettu Wikipediasta!
Elokuva friikkisurkus: Vampyyrin oppipoika (Omat sanani)
The Saga of Darren Shanista vuonna 2009 tehty elokuva antaa hieman esimakua sarjaan, mutta onko kaikki siinä totta?
Suurin osa elokuvasta on sellaista mitä sarjassa ei oikeasti ole. Elokuvassa esiintyy hahmoja joita itse sarjassa ei esiinny. Joitain asioita sarjassa tapahtuu oikeasti. mutta kohtauksia on muutettu. Suositeltu ikäraja tälle elokuvalle on 12. Elokuva tulee sillin tällöin televisiosta Mutta se on katsottavana suomiteksteillä ilmaiseksi tästä linkistä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti